למידה לעילוי נשמת הנפטר

שאלה:

כבוד הרב
אמי נפטרה ואני רוצה ללמוד משניות לעילוי נשמתה,אך אני קורא ולא מבין את הכתוב ולעיתים קרובות גם לאחר קריאת הפירוש אני לא מבין והדבר עושה לי צער מכיוון שאני מרגיש שאני לא יוצא מידי חובה.לעומת זאת קראתי בספר מעלות המידות והלשון יותר פשוטה לי ואני גם יותר מתחבר לנושאים המדוברים.האם למידה לעילוי נשמת הנפטר חייבת להיות בהכרח דרך משניות או שאפשר ללמוד דרך כל ספר וחיבור תורני שאני מוצא בו ומבין אותו?תודה.

תשובה:

שלום רב,

אכן יש מעלה גדולה בלימוד משניות לעילוי נשמת הנפטר אותיות משנה הן אותיות נשמה. אבל ברור שהרעיון הכללי  בלימוד לעילוי נשמה הוא לצבור זכויות ומצוות לעילוי נשמת הנפטר, לכן, במקרה שלך אם אתה מתחבר יותר לספר מעלות המידות ומרגיש סיפוק והתקדמות בלימוד בספר זה, ברור שיש בזה הרבה לעילוי נשמת אמך ז"ל. ראה במדרש רות פ"ב שם מבואר שכאשר הבנים עוסקים בתורה ומתחכמים בה ומחדשים חידושי תורה מושיבים את הוריהם בין הצדיקים בגן עדן ומעטרים אותם בעטרה של צדיקים

הרבה הצלחה