כתיבת ספר תורה על ידי שבלונה

שאלה:

האם אפשר לכתוב ספר תורה עם טבלה (כמו שמאמנים ילדים לכתוב א ב), שיש בה את כל הפסוקים ופשוט להעביר על זה דיו כאילו לכתוב את האלף את הבת לא למשוך על זה אתה אתה דיו וככה זה יראה יותר נקי ויפה ולא יהיה טעויות אני לא יודע אם יש דבר כזה גם אולי יש דבר כזה ואני סתם לא יודע

תשובה:

שלום וברכה

בענין הכתיבה בשבלונה כבר נכתב הרבה בפוסקי זמנינו ושללו זאת מכל וכל, ראה בהרחבה מאמרים בענין זה בקובץ לשכת הקודש חלק ב, וביסוד הדברים יש שני אופנים שונים: יש הציעו להכין שבלונה כזו ורק לשפוך דיו על ידי כעין מגב קטן, ובזה כתבו שאין כאן כלל צורת כתיבה והוא פסול. אופן נוסף שהציעו, לכתוב ממש בתוך השבלונה, וגם בזה פסלו, מחשש שמא הכותב יכתוב על גבי השבלונה והאות שתהיה בפועל לא תהיה במדויק זו שכתב הסופר. ראה בכל זה בהרחבה כמה תשובות שונות כאן.