כוונה בזמן תפילות

שאלה:

אבקש מכבוד הרב עצות ודרכים כיצד להתחזק בכוונה בזמן קריאת תפילות וכיצד להיות מרוכז במילות התפילה שאני קורא.המון תודה

תשובה:

שלום רב,

אכן חיזוק מאד גדול. אין ספק שקשה מאד מהסיט את המחשבות שצצות ועולות משך היום כולל בזמן התפילה. אבל כמו כל דבר, רק אם תעשה בהדרגה תוכל להצליח. ראשית תקבל על עצמך לכוון את פירוש המילות בברכת מגן אבות שזו חובה. וכך הלאה תוסיף ברכה, שם ה' וכד', וכידוע הבא להיטהר מסייעין אותו.

הרבה הצלחה