המתנה לפני ספירת הנקיים מדוע?

שאלה:

זוג שהתחתנו לאחרונה ולפי דברי הבעל והאשה בבעילה הראשונה לא יצא דם בכלל ולא הרגישה כאב כלשהוא. האם צריכה לספור 4 ו 7 או מספיק 1 ו 7?זוג ספרדי

תשובה:

הטעם לחובת ההמתנה ארבעה ימים לפני השבעה נקיים אינו נוגע לדם, אלא הוא בגלל שהזרע מונע את השבעה נקיים, ועד אותם ימים השכבת זרע יכולה להזריע והיא בעלת משמעות, ממילא גם באופן זה קיימת חובת ההמתנה.

מזל טוב ושירבו שמחות.