הכשרת טאבון אבן

שאלה:

איך מכשירים לפסח (או בין חלב לבשר) טאבון אבן

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר באבן שלמה ממש, ההכשרה היא כמו כלי מתכות [בבישול עם נוזל בהגעלה, ובאפייה ללא נוזלים על ידי ליבון באש], אבל אם מדובר בשבבי אבן שהתגבלו ונעשו כלי, יש ספק אם דינם ככלי חרס שאין להם הכשרה, ולגבי פסח ודאי החמירו בזה.

הליבון באש במקרה זה הוא ליבון קשה, להעמיד באש עד שיאדים או עד שתתקלף הקליפה החיצונית. לא בטוח שזה מעשי…

מקורות:

ראה שו"ע סי' תנא סעי' ח, דרכי תשובה יו"ד קכא כה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לפי מה שהבנתי אחד המרכיבים של אבן 'שמוט' בטאבון הוא חומר קרמי (כלומר חרס) שאין לו הכשר (אולי רק לספרדים וגם זה צ"ע אם ואיך)

  2. ייתכן והחומר הקרמי הוא מתכתי ולא חרס (הבנתי שיש קרמי שהוא חרס ויש קרמי שהוא מתכת). צריך עיון במרכיבים המדויקים. בכ"א זה רק לגבי הכשרת האבן שמוט עצמה