הכשרת טאבון אבן

רבני בית ההוראה
ו' חשון ה'תשע"ט

שאלה:

איך מכשירים לפסח (או בין חלב לבשר) טאבון אבן

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר באבן שלמה ממש, ההכשרה היא כמו כלי מתכות [בבישול עם נוזל בהגעלה, ובאפייה ללא נוזלים על ידי ליבון באש], אבל אם מדובר בשבבי אבן שהתגבלו ונעשו כלי, יש ספק אם דינם ככלי חרס שאין להם הכשרה, ולגבי פסח ודאי החמירו בזה.

הליבון באש במקרה זה הוא ליבון קשה, להעמיד באש עד שיאדים או עד שתתקלף הקליפה החיצונית. לא בטוח שזה מעשי…

מקורות:

ראה שו”ע סי’ תנא סעי’ ח, דרכי תשובה יו”ד קכא כה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *