שכח לכוין בטלית גדול לפטור בברכה את הטלית קטן

שאלה:

1.מצאתי אבקה שעשויה חמץ בבית לאחר הפסח האם די לזרוק אותה לשירותים או שחייב לבערה?
2.ומה הדין לגבי ברכת טלית קטן אם לא כיוונתי לפוטרו בברכת טלית גדול(-האם צריך לברך ברכה נפרדת נוספת על טלית קטן?)
3.האם אפשר לברך בקריאת שמע שעל המיטה בשם ומלכות אם אני ישן לאחר חצות הלילה? תודה מראש לכבודו וסליחה על העומס

תשובה:

שלום וברכה

  1. אין חובה לשרוף בדוקא.
  2. בביאור הלכה סי' ח סעי' יג כתב, שאם הוא רגיל תמיד כך לעשות זה נחשב ככונה מפורשת וגם אם לא כיוון יצא, דבר מעניין כתב בזה שם באשל אברהם בוטשאטש שהוא עצמו מסר מודעה שמכאן ולהבא תמיד בכוונתו לפטור בברכת הט"ג את הט"ק. ולפלא שמועילה מסירת מודעה זו.
  3. המנהג שניתן לברך עד עלות השחר, ויש אומרים חצי שעה לפני עלות השחר.