לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

החליפה את שמה – כיצד לכתוב בכתובה?

שאלה:

לרבנים שלום רב איך כותבים בכתובה שם של כלה שהחליפה לפני ארבע שנים את השם השני שלה ובתעודת זהות נשאר השם המקורי .למשל קראו לה שרה לאה החליפה לשרה שני ובתעודת זהות נשאר שרה לאה . תודה

תשובה:

שלום רב,

אם היום כולם קוראים לה שני (אני מניח שלא קוראים לה שרה שני, אלא רק שני במקום רק לאה) צריכים לכתוב שרה שני. אין צורך לכתוב את השם המופיע בתעודת הזהות אם הוא כמעט שלא בשימוש. למרות שבגט ודאי היו כותבים דמתקריא וכו' בכתובה לא עושים כך.