ברכת שהחיינו על נעלים חדשות

שאלה:

שלום,
אדם קנה נעליים חדשות, ובירך שהחיינו, לאחר זמן מועט שם לב שהן אינן מתאימות לו, הוא הלך לחנות והחליף בנעלים אחרת – האם עליו לברך שהחיינו שנית?

תשובה:

שלום רב,

לא מברכים שהחיינו על נעליים חדשות.

רמ”א סי’ רכ”ג סעי’ ו’. ואע”פ שבשו”ע סעי’ ו’ כ’ שאם הוא עני ושמח בנעליים יברך, מ”מ המנהג כהרמ”א שאפי’ עני לא מברך, כ”כ בכה”ח ס”ק מ”ה, ובס’ מקור חיים הלוי ח”ב פרק צ”ב, וע”ע בשו”ת רבבות אפרים ח”ו סי’ ק”א. ועי’ בס’ וזאת הברכה עמ’ סוף אות א’ שכ’ בשם הגר”מ אליהו זצ”ל שמנהג הספרדים שכל מה שעשוי מעור הן בגד והן נעליים לא מברכים שהחיינו.

הצטרף לדיון

תגובה 1