עליה לקבר בשנה הראשונה לפטירת הורה

שאלה:

שאלה לכבוד הרב
בשנת האבל הראשונה על הורה שנפטר האם מותר לעלות לקבר מלבד ימי האזכרה של החודש והשנה?ואם מותר אז מתי הכי מומלץ? קראתי ושמעתי תשובות שונות לכך ואני כבר מבולבל.תודה.

תשובה:

שלום רב

נוהגים שלא לעלות לקבר בשנה הראשונה מלבד בזמנים הנקובים, סוף שבעה שלושים וסיום השנה, משום שהנפטר כשבאים קרוביו לקברו הוא ממליץ עליהם יושר לפני הקב”ה ובשנה זו שהוא טרוד בכפרת חטאיו טירחה היא עבורו. הקשר הכי עמוק עם הנפטר הוא פשוט לעשות מצוות לעילוי נשמתו, התחזקות בשמירת המצוות, צדקה, תהילים ועוד. מי שחש צורך מיוחד וקשה לו להמנע מלעלות, לכל הפחות לא יתפלל בקבר על עצמו ויעסוק רק בעילוי נשמת הנפטר.

בשורות טובות!