לממש את הסל לידה לדברים שלא במסגרת הסל

שאלה:

בענין הסל לידה שמקבלים מקופות החולים מה הדין אם ברצוני מראש לקנות עגלה והחנות מסכימה לרשום קבלה כאילו קניתי מוצרי הנקה וכך לקבל את ההחזר אם יש בזה משום גזל ושקר?

תשובה:

שלום וברכה,

הורה לי בזה דיין גדול [הרה”ג בצלאל וקסלשטיין שליט”א] שאם היולדת תשתמש בכל מקרה בסל קנייה, אם לא לעגלה אז תשתמש לדברים עבורה. והיולדת תממש את הסל בכל מקרה – יש להקל שתקנה היולדת גם עגלה או כל דבר שלא נכללים בסל ההנחה. אבל אם נאסור עליה לקנות עגלה לא תשתמש בסל קנייה כלל [שלעצמה לא צריכה ואין לה מה לקנות], אינה יכולה להמיר את סל הקנייה לדברים אחרים.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה באותו נושא: מה יהיה הדין אם בעלי החנות מסכימים לקנות מוצרים שבסל, ואח"כ להחזיר ולקבל זיכוי, ואז אפשר לקנות מה שרוצים מהחנות