לחזק עוברי עבירה

שאלה:

שלום לכבוד הרב האם מותר לספק מוצרים כשרים לחנות שאינה כשרה ומוכרים בה נבלות וטרפות רח"ל מדובר בשלושה שותפים שניים מהם כבר חתמו על חוזה והשלישי רוצה לדעת האם מותר

תשובה:

שלום וברכה

אם החנות תוכל להשיג מוצרים אלו במקום אחר במחיר דומה אין כאן ענין של מסייע לידי עוברי עבירה, אבל אולי בכל מקרה לכתחילה היה ראוי להמנע, משום מראית העין, וכדי שלא להרגיל אנשים להכנס לשם, וכך חלילה יבואו גם לידי מכשול לקנות ממוצרי הטריפה, אבל איסור ממש אין, אא"כ הם לא יכולים להשיג מוצר דומה במחיר דומה באופנים אחרים.