להציע גישור עבור פיצויי פיטורין

שאלה:

פוטרתי לפני יותר מ-4 שנים ללא שום זכויות עובדים . לשאלתי בביה"ד ענו לי שמגיעים לי פיצויי פיטורין לפי מה שמקובל לפי חוקי המדינה. קיבלתי מהסיוע משפטי עו"ד מומחה לענייני עבודה והוא שלח למעסיק תביעה ובה פרוט של הזכויות שמגיעות לי.
המעסיק תבע אותי לדין תורה. עורך הדין היה אמור לייצג אותי בדין תורה. בינתיים פנה אלי המעסיק שאבטל את התביעה . הסכמתי בתנאי שגם הוא יבטל ונגיע להסדר בינינו . אבל הוא לא הסכים.!!! עורך הדין ראה בכך חוסר תום לב משווע ולא מוכן יותר לייצג אותי בביה"ד ואם איני מסכימה הוא מתפטר מהייצוג שלי . ואני אצטרך להתמודד לבדי מול המעסיק ועורך דינו. אני מעל גיל 70 ואין לי כוחות להתמודד .
עורך הדין שלי טוען שהוא לא הולך על הליך משפטי
אלא על גישור כדי למנוע הליכי משפט .כיצד עלי לנהוג.

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לפנות לצד השני להצעת גישור, האיסור חל רק אם פונים לערכאות. ולכן מותר לך לשלוח את העו"ד להציע גישור. אך יש להתריע בעו"ד שאם לא יצליח לגשר שלא יפנה לבית משפט אלא לביה"ד.

בהצלחה.