האם חוטא מצטרף למנין?

שאלה:

שלום וברכה. האם מותר לצרף הומו למנין. נודה מאוד על תשובה מנומקת. כל טוב ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

אף שהוא חוטא באחת העבירות המתועבות ביותר הוא מצטרף למנין, אלא שבפסוק נאמר ובמושב ליצים לא ישב וקשר רשעים אינו מן המנין, צריך להצטרף תמיד למנין אנשים יראים וכך התפילה מתקבלת יותר.

מקורות:

ראה שו"ע סי' נה ס"ק מו, שרק אם עובר עבירה להכעיס או מחלל שבת בפרהסיה או עובר עבודה זרה או מומר לכל התורה, דינו כמומר לענין שאינו מצטרף למנין.