אכילה אצל קרובי משפחה שלא שומרים שבת מלא

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
סבתא שלי היא אישה יחסית דתיה ושומרת שבת לרוב חוץ מלדבר בפלאפון [יש לה חמש בנים שהיו בצבא ובלילה היא לא יכלה להרדם אז אפילו שעברו הרבה שנים מאז היא עדיין משתמשת בזה]
ובבית שלה הכלים לא מוטבלים
רציתי לשאול איך צריך להתנהג במצב הזה והאם מותר לאכול מהצלחות שלהם?

והאם מותר לאכול מירקות גוש קטיף בדיעבד כששוטפים אותם מבלי להשרות בהנחה שככה עושים אצלם?

תשובה:

שלום רב

עדיף שתשתמשי שם בכלים חד פעמיים, ראי כאן בהרחבה. צריך לדעת מה הקפדת הכשרות שם בבית, חשוב לדעת שהיא חודעת להקפיד על הפרדת הכלים וקניית מוצרים בכשרויות טובות וכו'.

אם רוחצים טוב אפשר בדיעבד לאכול.