הכשרת כלים שהתבשל בהם בשר טריפה

שאלה:

שלום הרב,
1) במידה ובישלו טריפה או נבילה, האם הכלי נאסר באכילה וצריך הגעלה?
2) אם נאפה בתנור, האם התנור צריך לעבור הגעלה?
3) אם טריפה או נבילה הונח על צלחת זכוכית/חרסינה בעודו חם, האם הצלחת מותרת בשימוש?

תשובה:

שלום וברכה

בכל המקרים הנ"ל הכלי נאסר וצריך הכשרה, אלא שכל כלי יש לו הכשרה אחרת, כאשר בישלו בסיר הוא צריך הגעלה, בתנור הוא צריך ליבון קל אחרי שיהיה נקי ולא בן יומו, התבנית אם היה בלי רוטב או מועט מאוד, אין לה הכשרה אלא בליבון חמור וזה לא אפשרי בדרך כלל ויש לזרוק, צלחת זכוכית הכשרתה בהגעלה, צלחת חרסינה אין לה הכשרה ויש לזרוק.

יום נעים.