לימודי משפטים

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים היקרים.
שאלתי היא כזו: אני מתלבט בין שני מקצועות לימוד.
האחד מעניין יותר, והאחד פחות.
הכי מעניין אותי זה עריכת דין- מה שגורם לי להתלבט זה כל הבעיתיות ההלכתית שיכולה להיווצר וכו'. אפשר לעשות לי סדר בראש מהבחינה הזו?

מה הבעיה ומה מותר ומה אסור אם בכלל?

תשובה:

שלום רב,

מותר לך ללמוד משפטים ואף לעסוק בתחום. אולם לא כל עיסוק בתחום הזה הוא מותר. כלומר, לייצג תובע בבית המשפט אסור, ואיסור הוא כמובן על על העורך דין. אבל לייצג נתבע בתביעות אזרחיות או פליליות מותר. כמו כן אתה יכול לעסוק בעריכת חוזים, ייעוץ משפטי וכד'. (מלבד ייעוץ לאנשים לסייע להם לעבור על איסורים כמו ערכאות או איסורי גזל (אם הייעוץ כולל עצות משפטיות שאינן עולות מקנה אחד עם ההלכה). יצויין שלפעמים מותר גם לייצג תובע בתביעה אזרחית אם הוא קיבל היתר מביה"ד לפנות לערכאות.

שיהיה בהצלחה