זכות קדימה בתפילה לפני העמוד

שאלה:

כבוד הרב
ברצוני לשאול מה הדין לגבי עצמי שאני קבלתי על עצמי להתפלל על דודי שלא השאיר זרע של קיימא ואני מתפלל קבוע במניין לגבי אדם שהוא גם בשנה אבל לא מתפלל קבוע מי זכות קודם

תשובה:

שלום וברכה

בפשטות, כיון שהוא חיוב ואתה לא הוא קודם [במיוחד שאין היום כל כך מושג של בני קהילה ואורחים, אתם שוים אלא שהוא אינו מקפיד להתפלל דוקא במנין זה ואתה כן] אבל נכון שתחלקו ביניכם את התפילה או כל פשרה אחרת.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' קלב מאמר הקדישין אות ל.