מדוע אין מלאכת מודד?

שאלה:

שלום
אם לצורך הקמת המשכן היה צריך הרי למדוד את הקרשים, והרי ידוע שמלאכות האסורות בשבת נלמדו מהמשכן,מדוע לא מצאנו "מלאכת מודד"?

תשובה:

שלום וברכה

התנאי הבסיסי במלאכת שבת הוא שתהיה כאן יצירה, פעולה בעלת משמעות שהיא נאסרת, לא כל דבר שנעשה במשכן נאסר, וכנראה שמדידה אינה פעולה שיש בה יצירה, היא רק הכנה ליצירה. אגב מדרבנן המדידה אסורה במקרים רבים, משום דומיא דמקח וממכר.