לשון הרע על ישיבה

שאלה:

בס"ד
שלום רב לכבוד הרבנים!
רציתי ללכת לאחת הישיבות בארץ לשבוע של התרעננות בלימוד ולחזור לישיבה הקבועה שבה אני לומד.
פניתי בבקשה אל הישיבה שאליה רציתי ללכת ולאחר כמה ימים החזירו לי תשובה שמחמת עומס של תחילת הזמן הם לא מעוניינים לקבל עכשיו אורחים אלא אם כן אני רוצה לבדוק את הישיבה.
שאלתי היא, האם מותר לי לספר זאת למשפחתי או חברי בתור הסבר לשאלה של "מדוע בסוף לא הלכתי לישיבה" אם אני חושש שחלק מהאנשים שאספר להם יבואו מתוך כך לזלזל (שלא ע"פ האמת) באותה ישיבה שהקפידה על עניין זה? (כגון שיחשדו שהישיבה "סתם" לא מעוניינת לקבל אנשים שאינם מעוניינים ללמוד בה) או שמא צריך לחשוש פה לאיסור לשון הרע או לאבק ל"ה? ואם כן, אשמח לעצה כיצד לנהוג.
תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב,

אני לא חושב כלל שיש כאן לשון הרע, זו דרישה ליגיטימית של הישיבה שרוצה להתחיל את הזמן ברגל ימין, וחשה שאורחים בתקופה כזו שבאים לשבוע או מעט יותר, מעט מפריע להתחלה כזו.