בלנדר פרווה שטחן בו בצל בשרי

שאלה:

שלום,
בלנדר מוט שטחנו בו בסיר בשרי חם לא בן יומו (גם בצל מבושל או מטוגן)
האם הבלנדר נהיה בשרי?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

נחלקו בענין זה כידוע המגן אברהם ואבן העוזר והמחמיר להגעיל את הסכין תבוא עליו הברכה. אם מדובר בבצל מבושל קר אין חשש.

מקורות:

דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר.