לעבור לפני המתפלל לעמוד לפני הכהנים בברכת כהנים

שאלה:

מה לעשות אם אני מתפלל ליד ארון הקודש וסיימתי את העמידה אבל איני יכול לפסוע 3 צעדים כי יש מישהו מאחורי. עכשיו התחילו ברכת הכהנים ואני צריך ללכת בכדי להיות מול הכהנים. מצד שני לא יכול עשות 3 צעדים אחורה.

מה לעשות?

תשובה:

שלום וברכה

בהליכות שלמה פ"ח הערה לג התיר באופן כזה ללכת כדי לעמוד לפני הכהנים, אבל זה רק באופן שאתה עומד מאחורי הכהנים, אבל אם מהצד, אין סיבה ללכת.