חסידי חב"ד לא ישנים בסוכה?

שאלה:

האם באמת חבדניקים לא ישנים לכתחילה בסוכה ולמה? תודה רב

תשובה:

שלום וברכה

אכן בחב"ד לא ישנים בסוכה, ידוע בזה המשפט שאמרו רבותיהם שמחמת האור המקיף בסוכה לא ניתן לישון והמצטער פטור מן הסוכה, ומי שאינו מרגיש באור המקיף, זה עצמו סיבה לצער… אני מניח שטעם זה נאמר יותר על דרך דרוש ובעיקר נאמר הדבר מחמת שהיו רגילים בחו"ל לא לישון בסוכה מחמת הקור, למעשה לא מובן לי מנהג זה מדוע הוא ממשיך להיות כיום גם בארץ ישראל, אבל כך הם נוהגים.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. ודאי שיש אורות של קדושה בסוכה, ואם כך, אדרבא, כדאי לקבל קדושה מהם ולישון בתוך הסוכה.

    גם אני איני מבין את שיטת חב"ד בזה.

    גם אם אדמו"רים נהגו כך, אין זה אומר שחסידים צריכים לבטל דין מפורש בתורה, והנימוק שהם מצטערים מכך שלא מקיימים את דברי רבותיהם, אינו עונה על ההגדרה של מצטער בתלמוד.

  2. למגיב אריאל. בתגובות לשאלה "חב"ד – שינה בסוכה ועוד" באתר זה, תמצא תשובות לשאלתך. ועיין היטב בספר 'שערי- הלכה-ומנהג', אורח חיים חלק ב סימן רסח.

  3. תודה רבה למגיב ירושלמי,

    אני רוצה לחזור בי מהמילים קודם לכן.
    גם אם אני מבין או לא מבין את מנהג חב״ד, אסור לי לומר כל רע עליהם, חלילה, הם יהודים קדושים וטובים, ויהי רצון שלא אחטא עוד בלשוני.