השתמש בשיחות טלפון של משרד ללא רשות כמה ישלם

שאלה:

שלום רב,
אם עשיתי שימוש רב בשיחות טלפון לצורך פרטי בחברה שעבדתי בה – זה לא היה לצורך חיסכון.
זוהי חברה גדולה שיש לה מרכזיות ועבור זמן שיחה התעריף הוא אפסי.
אני צריך להחזיר להם את הגזל לפי תעריף השוק או לפי תעריף שהם משלמים לספק עבור זמן כל שיחת טלפון?
תודה על העזרה

תשובה:

שלום וברכה,

אם השיחות נעשו שלא כדין עליך לשלם על השיחות. ויש לחשב את השיחות כפי הערך שעולה למשרד ולא לפי ערך של שיחה שעולה לכולם.

בהצלחה.

מקורות:

בכל גזל ומזיק כאשר רוצה לשלם, יש לחשב את ערך המוצר כפי נמכר באותו מקום בשעתו. [שו"ע חו"מ סימן קג ס"א. וסימן תיט ס"א] ולכן אם הזיק חפץ חייב לשלם לפי המחיר שנמכר למרות שהבעלים בעצמם שילמו פחות.

אמנם בשיחות טלפון לא נחשב שגזל חפצים, אלא השתמש בממונם והפסיד להם ממון, ודומה לגזל ספינה והשתמש בה, שמשלם עבור הפחת שעשה. וכמו כן כאן הגזל במה שהפסיד להם ממון, ומשלם את ההפסד שהיה בפועל.