בישול מלח ושמן המעורבים בתבשיל בשבת

רבני בית ההוראה
א' חשון ה'תשע"ט

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1. הכינו אורז לכבוד שבת ולאחר גמר הבישול והסרת הסיר מהאש, טעמו וראו כי חסר מלח. הוסיפו לאחר מכן מלח. האם מותר לשים את האורז בשבת על הפלטה או שזה מבשל ויש לחזור ולבשל שוב את סיר האורז על מנת שהמלח שבו יבושל?
2. אותו מקרה ולאחר הסרת הסיר הוסיפו כף שמן זית שנספג באוכל. האם גם כאן יש לחזור ולבשל את הסיר כדי שהשמן שנספג באוכל יבושל?

המון תודה!

תשובה:

שלום וברכה

  1. בזמנו לאחר הוצאת הספר ארחות שבת, הם פירסמו בעיתון יתד נאמן, שמה שכתבו בספרם שהמלח במדינת ישראל עבר כבר הליך של בישול התברר כטעות, המלח אינו מבושל ואסור לבשלו בשבת.
  2. בשמן אין שאלה, שהרי אפילו אם הוא מבושל דינו כלח שהצטנן שיש בו איסור בישול בשבת.

בשני המקרים אגב אין מקום לדון לענין ביטול בשישים כי זה מלתא דעביד לטעמא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *