אורך חוטי הציצית

שאלה:

שלום יש לי מספריים קרמיות ואני רוצה לחתוך את הציצית
האם יש איזה מגבלה עד כמה אפשר לחתוך
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אורך הציציות לכתחילה 12גודלין שזה 24 ס”מ [ויש אומרים 30], כאשר שליש מזה הם הקשרים ושני שליש החוטים. [זה בתחילת הטלתם בגד, לגבי ציצית שנקרעה יש שיעורים אחרים, ויש בזה הרבה פרטים, חוט אחד אפילו אם נקרע לגמרי אין פסול, כיון שחציו השני קיים בצד השני, ושנים משני צדדים צריך שישאר אורך שני גודלין וכו’. ראה משנה ברורה סי’ יא – יב].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זה כבר שימש כציצית ואחר כך נחתך יש דין של גרדומין כמו שציינתי, אבל אם חתכת לפני ששימוש למצוה זו בעיה.