ש"ץ שעובר עבירות

שאלה:

האם קיימים מקרים בהם מעשיו של אדם יהוו שיקול שלא להעלותו לש”ץ, ואם כן – מהם.
(לדוג': אדם שמתגורר עם פנויה ללא חו"ק, אדם שידוע כי הוא כותב הודעות טקסט בשבת, בעל לשון הרע, ועוד)

תשובה:

שלום וברכה

חלילה להגיש ש"ץ כזה לפני העמוד!

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות ברכות השחר ושאר ברכות סימן נג

ש"ץ, צריך שיהיה הגון. ואיזהו הגון, שיהא ריקן מעבירות; ושלא יצא עליו שם רע אפילו בילדותו; ושיהיה עניו ומרוצה לעם; ויש לו נעימה; וקולו ערב; ורגיל לקרות תורה נביאים וכתובים.

סעיף ה
אם אין מוצאין מי שיהיה בו כל המדות האלו, יבחרו הטוב שבצבור בחכמה ובמעשים טובים. הגה: ואם היה כאן עם הארץ זקן וקולו נעים והעם חפצים בו, ובן י"ג שנה המבין מה שאומר ואין קולו נעים, הקטן הוא קודם (מרדכי ספ"ק דחולין) מי שעבר עבירה בשוגג, כגון שהרג הנפש בשגגה וחזר בתשובה, מותר להיות ש"ץ. אבל אם עשה במזיד, לא, דמ"מ יצא עליו שם רע קודם התשובה (תשובת א"ז במסכת ברכות).