מנהג הקהילה בהודו להתפלל יחפים

שאלה:

עם מנהג קהילה יהודית בחו"ל להתפלל יחפים האם צריך לנהוג כמנהג המקום.
ומה הדין עם אני עולה חזן גם אז רשאי אני להתפלל יחף? – <<>> בהודו

תשובה:

שלום וברכה

במקום שכך מנהגם וכך הם עומדים לפני מלכים, וזו היא הדרך שלהם להראות חשיבות אין בכך כל איסור, וגם אין ראוי לבטל מנהגם בפניהם. רק יש לבדוק טוב האם אכן כך הוא הענין או שחלילה למדו מהעמים שסביבותיהם שכך עובדים לעבודה זרה.