להקבר בקברי אבות

שאלה:

לאור שאלתי הקודם כמה הרחק נקרא עדיין אצל קברי אבות? הנה בימים קדמיוניות ובימי חז"ל היה דרכם שלכל משפחה היה מערה עם כוכין הרבה ששם היה נקברים כל בני המשפחה, וכן אצל מקור הענין ביעקב אבינו ע"ה שביקש "ושכבתי עם אבותי" היה זה שניחיהו אצל קברי אבות במער"ת המכפלה, ולכן יש לדון האם גם רק שזה שמונח בבית החיים חדא עם אבותיו מקרי שהוא נקבר אצל קברי אבות אף שיש הרחק של כמה אנשים שמונחים ביינתיהם?

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שעיקר המעלה היא בתוך ד' אמות, שעל כן דנו בסי' שסג, בבמקרה שכדי לקוברו לצד אביו צריך לקוברו לצד שונאו האם לעשות זאת או לא [שתי הלכות סותרות], אבל ודאי יש מעלה להקבר באותה חלקה גם אם זה במרחק קצת, שהרי הקפידו לקבור מחללי שבת בחלקה נפרדת, וכל שאר פורשים מדרכי הציבור קוברים מעבר לגדר, הרי שגם באותה חלקה יש חסרון אם קבור שם אדם רשע.