כף חלבית במחבת פרווה

שאלה:

מחבת פרווה חם על האש שהכניסו כף גדולה חלבית פלסטיק
מה הדין עם הכף
מה הדין עם המחבת
תודה

תשובה:

שלום רב,

הואיל ואין במאכל פי שישים מהכף, המאכל בחזקת חלבי ולמנהג האשכנזים אסור לאוכלו עם חלב ממש, למנהג בני ספרד הדבר אסור לכתחילה אבל בדיעבד שכבר בחשו באותה כף מותר לאכול אפילו עם חלב ממש, והמחבת נשארת פרווה. איזו שאלה יש לגבי הכף?

ראה עוד כאן בהרחבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה שיש טעות בתשובה. במקום לכתוב "המאכל בחזקת חלבי ולמנהג האשכנזים אסור לאוכלו עם 'חלב' ממש" יש לכתוב 'בשר' וכן גם בהמשך בדעת הספרדים.