ייחוד בחדרים נעולים

שאלה:

שלום הרב

רציתי לשאול לגבי זוג חברים שחיו באיסור כמה שנים ויש להם ילדה שלא במסגרת נישואים ( כמובן שהם עברו על איסור כרת החמור )
הזוג נפרדו מה הדין לגבי מגורים משותפים קבועים באותו בית כאשר כול אחד נועל את עצמו בחדר נפרד
יש לציין שיש שם ילדה בת שנתיים ואמא שלה
2. אם אסור במצב כזה האם מותר כאשר נועלים והמפתחות נתונים לאדם אחר
השאלה לגבי עיקר הדין הזוג חיו תמיד אצל אמא שלה ולא בנפרד ולכן כיוון שאין להם סימנים ודברים שיש בין איש ואישה שגרו בנפרד אולי זה לא כמו זוג נשוי שהתגרשו

תשובה:

שלום וברכה

אין כל היתר להיות יחד בבית בחדרים נעולים כיון שהם יכולים לצאת וזה ייחוד גמור. האופציה השניה שמישהו ינעל כל אחד מהם כמו סוהר מבחוץ ולא תהיה להם אפשרות לפתוח אינה מעשית כמובן… מלבד זאת, גם ללא איסור ייחוד, עצם החיים המשותפים שלהם והרצון להיות יחד בבית אחד הוא אסור על פי הלכה מכמה סיבות, הרהורי עבירה פריצות וכו', כך שאין כל מקום לקשר הזה ללא נישואין כדת וכדין, יש להפרד וכל אחד ילך לביתו לחיים ולשלום.

את המשפט האחרון לא הבנתי.

בשורות טובות ויהי רצון שכל אחד מהם יקים בית יהודי אמיתי וטהור ויעשה נחת רוח אמיתית לבורא יתברך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מבין שזה אסור אני פשוט מנסה לברר את הדין בכול מקרה אני יחזור לראות אם אני מבין ההיתר של חדרים נעולים זה רק כאשר אדם שלישי נועל אותם
    אם כול אחד מהם נועל את עצמו זה לא מספיק
    וכן באם יועיל שהגבר ינעל את עצמו ויזרוק את המפתחות מתחת לדלת והאישה תנעל אבל רק מבפנים ?