האם אני יכול להופיע בחתונה של חברה שמתחתנת עם גוי?

שאלה:

חברה יהודיה התחתנה לפני חצי שנה בספרד עם גוי.

אני יודע שיש איסור ללכת אך מצד שני יש מצווה לקרב.

אני תמיד נהגתי במידת הרחמים לגבי כל דבר ואני לא שופט איש ולא מוכיח איש.

מבחינתי יש רק בוחן כליות אחד וזה בטוח לא אני ואני לא צדיק מספיק להוכיח איש.

אם לא הייתי הולך בגלל הסיבה הזאת זה מרחיק אותה לגמרי מהיהדות.

נכון שיכולתי להמציא סיבה ברגע האחרון לא ללכת אבל זאת לא דרכי לשקר.

כשאני מדבר איתה על יהדות בדרכי נועם היא דווקא מקשיבה ומתעניינת.
כמו כן החתן מגלה עניין גדול גם כן ביהדות.

אשמח לדעתכם.

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי היה עדיף שלא היית משתתף בחתונה כזו ולא עם תירוצים, אלא ניתן להסביר בדרכי נעם שנושא נישואי תערובת אינה רק איסור של חתונה עם גוי, זה הרבה מעבר לכך. רק תחשוב שעם היו נוהגים כמוה שאר יהודים, תוך 2-3 דורות העם הזה נגמר! מה לא עשו לעם הקטן הזה משך אלפי שנים השמידו הרגו הגלו, ועדיין עם ישראל חי וקיים. הדבר היחיד שמפרק את העם לגמרי זה נישואי התערובת. ראה מה קורא אצל הרפורמים בארה"ב, כבר היום בקושי נותרו שם צעירים יהודים. תוך 2 דורות הם כבר יהיה היסטוריה…וזה בלי שאף אחד נלחם בהם שם, אלא רק הם כורתים את הענף שעליהם הם יושבים בכך שהם מאפשרים ותומכים בנישואי תערובת. ניתן לשוחח עם הבחורה בלי להטיף מוסר, לא לומר לה מה לעשות, אלא מדוע לך זה חשוב. אני מצפה ממנה כאדם אינטלגנטי ונאור שתכבד את בקשתך שלא להופיע בחתונה כזו. לא נדרש ממך לשפוט, ואפילו לו להטיף מוסר, אלא מותר לך לעמוד בקומה זקופה ולהביע בפניה בדרכי נעם שהיא חייבת לכבד את רגשותיך בנושא כה מהותי. אתה יכול לומר לה שבשמחה תמשיך לשמור על קשר כבתחילה ללא כל קשר. אבל לחתונה אינך יכול להופיע.