ציצית וכו'

שאלה:

שלום רב-אם יוכל הרב להשיב על כל ג' שאלותיי בתודה רבה
1.האם יש עניין בלבישת מספר טליתות קטנות כלומר האם יש בכל טלית מצוה בפני עצמה?
2.אדם שסובל מאו סי די כלומר מהפרעה כפייתית ועקב כך קשה עליו לבישת טלית קטן מסיבה כזו או אחרת יש אפשרות שחוטי הציצית יהיו תחובים בתוך הכיסונים ששומרים עליהן בשעת כביסה?
3.האם גם לבישת טלית קטן לחלק מהיום ולא לכולו טובה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי כל בגד הוא מצוה בפני עצמה, ובמקרים מסוימים גם מחייב ברכה בפני עצמה, כמבואר בשו"ע סי' ח סעי' יב-יד.

לא מעכב שהחוטים יהיו בחוץ, אף שאינני מבין מה הקשר בין זה לאו סי די, ויש חשיבות רבה להוצאתם בחוץ ראה כאן.

כל שניה היא מצוה עצומה שנאמר עליה שהיא שקולה כנגד כל המצוות, כך שודאי שגם חלק מהיום זה דבר עצום, אבל למה לך להפסיד, תעשה מאמץ ותלבש כל היום.