לימוד משניות לפי השם הלועזי ביארצייט

שאלה:

מי שניתן לה שם עברי וכל חייה נקראה בשם לועזית וגם בכל המסמכים. אחרי הפטירה ביום היארצייט השרותים ללמוד משניות לפי אותיות השם. לפי מה. השם העברי או הלועזי?

תשובה:

שלום וברכה

אם השם העברי בטל לגמרי, ולא היו משתמשים בו כלל גם לא בכתובה שלה ובמי שבירך וכדומה, יש ללמוד לפי השם הלועזי, כיון שהשם העברי נשתקע. אבל אם השם העברי היה קיים אצלה לגבי הצרכים היהודיים שלה, יש ללמוד לפי השם העברי.

מקורות:

ראה בהרחבה באוצר הפוסקים אבהע"ז סי' קכט סעיף י"ח.