חובת תשלום של קונה דירה בידיעה שלא שולמו עליה חובות תיקוני תשיתית בביניין

שאלה:

שלום
דירה שהושכרה בבית משותף.
במשך מספר שנים נמנע בעלי הדירה ( המשכיר) מלשלם את חלקו בעלויות התחזוקה התשתיתיות. מאחר והמדובר היה בהוצאות חיוניות (כגון החלפת צינור מים כללי) העבודה בוצעה ושאר הדיירים שילמו למעשה את חלקו.
לפני כשנה קנה השוכר את הדירה (שחלקה בחובות הבניין לא שולם) מהמשכיר שלו והפך לבעליה.
שאלתי היא – על פי דין האם ניתן לתבוע את חובות הדירה מבעלי הדירה הנוכחיים (המשכיר לשעבר).
אדגיש שהשוכר (הבעלים הנוכחי) ידע שהמשכיר לא שילם את חובותיו לוועד והדירה נושאת חוב, והוא משתמש כיום בצורה שוטפת באותן תשתיות עליהן לא שילם הבעלים המקוריים (גג, צינור מים, תיקוני מעלית וכולי'.)
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

תשלום של תיקון תשתיות מוטל על המוכר. חיובו של המוכר לא פקע ממכירת הדירה וגם אחר המכירה חובה על המוכר לשלם ולא על הקונה.

מסתבר שכיון שהיה זכות על הדיירים לעכב על המוכר להשתמש במעלית ובתשתיות שתוקנו, כל עוד שלא מסלק את חובו, אותו עיכוב ניתן לעשות על הקונה שלא ישתמש במעלית ובתשתיות עד שיסלק המוכר את חובותיו. שכשם שהמוכר לא יכול להשתמש כל שלא משלם, כמו כן הקונה ממנו לא יוכל להשתמש עד שישלם המוכר.

בהצלחה.