חובת תיקון שקעים שלא פועלים בדירה שכורה

שאלה:

השכרתי דירה, ויש בעיות בחלק מהשקעים של החשמל, במשך חודשים רבים, האם השוכר יכול להפחית מתשלום השכירות?
מחיר השכירות נמוך מהרגיל, ולא חתמתי על חוזה השכירות,
השאלה גם אם לא נעשה קנין שכירות, (לא חתמתי על השטר, ומפתח לא ניתן לצורך קנין אלא להכניס דברים קודם, ואת הכסף קבלו כערבון, ותשלום נהנה) האם יש לי חיוב לתקן את השקעים. (יש חוט מאריך)

תשובה:

שלום וברכה,

על המשכיר לתקן את כל השקעים של הדירה השכורה, וצריך להעמיד דירה שראויה לדור. העובדה שדמי השכירות מוזלים לא פוטר אותו מהתיקון, אלא אם כן הותנה מראש שלא יתקן.

לגבי ניכוי מדמי השכירות יש לבדוק כמה ההפרעה, וגם בזה לא תמיד ניתן להפחית אם יש אפשרות לבטל את המקח, ויש לבדוק כל דבר לגופו.

בהצלחה.

מקורות:

חובת המשכיר לתקן את הדברים ולהעמיד דירה ראויה – ראה שוע חו"מ סימן שיד.

לגבי ניכוי מהתשלום ראה שו"ע שם סימן שכא ס"א ובנו"כ שם באורך ואכמ"ל.