אשר יצר באמצע שלושים תקיעות

שאלה:

הפוסקים הקילו לומר אשר יצר באמצע התקיעות אך אולי מי ששמע תשר"ת א' או ב'
במיושב ולא שמע השלישי אז אין לומר אשר יצר לפני ששומע עוד תשר"ת א'
בתקיעות דמעומד דהרי עדיין לא השלים המצוה והוי כמו באמצע המגילה.

תשובה:

שלום רב,

לכאורה זה באמת תלוי בהכרעה מה היא דעת המשנה ברורה לגבי חולה שצריך לשמוע תקיעות, האם חייב לשמוע שלושים קולות כדי שיהיה לו לפחות שלוש מכל סוג, או די בתשעה קולות, כפי שהביא המשנה ברורה לענין מודר הנאה, בסי' תקפו ס"ק כב, וראה חוט שני שהעיקר הוא כפי שמבואר שם במשנה ברורה, ולפי זה יש להקל כבר באחד מכל סוג. אמנם מנהג העולם להחמיר כן לתקוע לחולה שלושים קולות.