למה הגיחון גובים כסף על המים?

שאלה:

האם יש גזל במים , השאלה ביסודה למי המים של ארץ ישראל שייכים, כתוב בתורה למטר השמים תשתה מים, וכמו כן ארץ עיינות ותהומות משמע שהמים שייכים לשמים, רציתי לדעת האם יש אפשרות גזל בהם בהיות שדבר זה הוא מעשה אלוקי הניתן לבני אדם לשימושם, וממילא היתכן לגבות עליהם כסף רב. ידוע לי שהמים היום מגיעים מחציבות בקרקע מי תהום, אך השאלה שוב עומדת , מים אלו הם צורכי רבים לקיומם והאיך רשות יכולה לגבות תשלום עבורם, ואם כן עבור השירות של בדיקת המים או הצינורות , די לי אם הייתי משתמש בבאר פרטית וכדומה, והאם אין כאן כפיית הרשות על רצוני. עיקר שאלתי מהיכן הסמכות ההלכתית שיש לרשות לגבות תשלום מים , ובפרט ברשות שאיננה מאמינה לתורה מן השמים וקיום מצוות.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה לא ממש הבנתי את שאלתך… נכון הדבר שאילו היתה לך באר פרטית בחצר הפרטית והיית צובר לך מים בלי להזדקק לאף אחד לא היתה רשות לשום אדם לגבות ממך על כך כסף, אבל זה לא המצב… אין לך מים שלך… אתה נעזר במים שהושקע בהם ממון רב מאוד, במציאתם, בהפקתם, בסינונם ובשינוע שלהם אליך הביתה צנרת משאבות וכו' כח אדם ועוד, ואין שום הגיון שתקבל את כל השירות הזה בחינם…