אכל כזית פת וכביצה תבשיל מחמשת מיני דגן האם חייב סוכה?

שאלה:

שלום. ידוע שאם אוכלים בסוכות כביצה קדירה מחמשת מיני דגן לא צריך סוכה, השאלה, האם אדם שאוכל מחוץ לסוכה 30 גרם לחם, דהיינו שעושה סעודה, ובזה אוכל מחוץ לסוכה (כיון שלא חייב עד כביצה פת בסוכה), ובתוך הסעודה אוכל מעל 54 גרם קוסקוס/פסטה, האם חייב בסוכה.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ע סי' תרלט סעי' ב מבואר, שבתבשיל מחמשת מיני דגן [בשונה ממאפה שנחלקו הדעות] חיוב הסוכה הוא רק אם קובע עליו סעודתו, אבל חשוב לדעת, שלא מדובר כאן בשיעור קביעות סעודה של ברכות הנהנין [שזה בכלל אין בתבשיל כידוע] אלא שאוכל בצורה קבועה וחשובה, עם חברים וכדומה, כמבואר במשנה ברורה שם. לכן נראה, שכאשר הוא אוכל פת, ויחד איתו כמות כזו של תבשיל, זה כבר סעודה קבועה לענין זה וחייב בסוכה.