איכא דרכא אחרינא

שאלה:

שלום וברכה
האם מותר לגבר ללכת לתחנה מרכזית בירושלים משום חשש פריצות ???
והאם גבר צריך לצאת אתו לכל מקום עם הכובע והחליפה שלו ???
או שמספיק רק אם החליפה ???

תשובה:

שלום וברכה

באופן "דאיכא דרכא אחרינא" כלומר ניתן לנסוע באופן אחר שלא במקום כזה שיש בו פריצות רבה, ודאי אסור להכנס לשם, אבל אם ליכא דרכא אחרינא מותר ללכת ויש לשמור על העינים ככל שניתן.

אין חיוב הלכתי ללכת עם כובע וחליפה, זה ברור, אבל בני התורה משתדלים בכך, הכובע והחליפה הם המדים שלנו, כאשר אתה לבוש כבן תורה אתה מרגיש מחוייב יותר, והסביבה רואה בך משהו אחר ונוהגת בהתאם.

בהצלחה.