שוכר שעזב כמה ימים אחר זמן סיום מועד השכירות

שאלה:

שוכר יצא מדירת השכירות. החוזה הסתיים שנה קודם והם שלימו חודש בחודשו כאשר השוכרים הודיעו חודשים מס למשכיר על דבר עזיבת הדירה.. א..המשכיר טוען שהיות שהשוכר יצא שלושה ימים אחר הראשון לחודש עליו לשלם חודש שלם של שכירות……ב- המשכיר טוען כי עד שלא יוציא השוכר ארון ומיטה אחרונים שנשארו הרי עליו על השוכר לשלם חודש נוסף…טענת השוכר שלא ניגרם שום נזק אם עדיין נשארו מס פריטיי ריהוט כי אין שוכר חדש עדין וממילא הדירה עומדת ריקה. השאלה. האם יוכל המשכיר לחייב את השוכר בשני מיקרים אלו? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

  1. על הימים הנוספים שנשאר אחר מועד העזיבה יש לשלם עבור מספר הימים ולא עבור כל החודש. לרוב יש סעיף בחוזה שמחייב שעבור כל יום נוסף אחר זמן העזיבה ישלם השוכר כו"כ, ויש לשלם לפי הכתוב שם ואם אין סעיף כזה יש לשלם על מספר הימים לפי ערך. [למרות שפג תקופת החוזה, תנאי החוזה ממשיכים, כמבואר בסימן שיב ס"ט].
  2. לא נהוג לשלם עבור רהיטים שעומדים בדירה, ולכן אם הרהיטים לא עכבו שוכר אחר, לא ניתן לחייב על כך. ומומלץ שישלם מעט עבור השארת הרהיטים.

בהצלחה.

מקורות:

כך פסק הרה"ג רבי אברהם דמבדריקר שליט"א – אב"ד נתיבות חיים וביה"ד הישר והטוב.