מענק עבודה לחד הורה

שאלה:

היי שלום הרב
אני שואל שאלה ששאלו אותי כדי לענות
שכן שלי וחברה שלו גרים יחד כבר שנה וחצי יש להם ילדה בת שנה ו 10 חודשים
חברה שלו הגישה בקשה למענק עבודה בדואר ביקשו ממנה רק ת.ז ולא שאלו אותה כלום היא קיבלה מענק על סך 6000 שקל בערך אני חושש שזה גזל מכיוון שאולי הם חושבים שהיא אם חד הורית והיא לבד ובגלל זה היא קיבלה
מצד שני אפשר לטעון שזה בעיה שלהם כי בדואר לא שאלו אותה על זה בכלל
החשש שלי נובע כי היא מרוויחה 6500 בערך כול חודש קראתי באתר של מס הכנסה שהמענק ניתן למי שמרוויח פחות מהשכר הממוצע במשק שזה בערך מה שהיא מרוויחה כלומר היא קיבלה לדעתי מענק די גבוהה האם זה גזל

תשובה:

שלום וברכה,

המענק ניתן לחד הורה, זוג דאינם נשואים ולא רשומים כהורים נחשב מצידם לחד הורה, ובפרט שהם לא שינו פרטים כדי להוציא כסף, אלא הגישו בקשה ללא שינוי פרטים, ולכן המענק ניתן להם כדין ואין כאן חשש גזל.

כמובן שיש איסורי תורה חמורים כאשר בני זוג חיים ביחדיו שלא במסגרת חיי נישואין וללא טהרה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב סליחה אבל לא הבנתי למה אין גזל ,
    מצד המדינה כול הורים לילדה לא נשואים עם ילדה מוגדרים כחד הורי אבל כאשר הם חיים יחד זה ידועים בציבור אני יודע זאת בוודאות כי ככה זה בדרגה שמקבלים במעון כאשר בני זוג חיים יחד הם נקראים ידועים בציבור ודינם לגבי הנחות וקיצבאות של ביטוח לאומי כזוג נשוי ( כמובן רק לפי המדינה לפי התורה זה כרת בכול פעם שיש מעשה וכול נגיעה איסור דאורייתא )
    ולכן אולי השכן שלי צריך ללכת למס הכנסה ולהגיד שהם חיים יחד כי מבחינת המדינה סתם רווקה עם ילדה היא חד הורית כי זה ממש מעט שיש הורים שחיים יחד עם ילדים
    או שנאמר שבעיה שלהם שלא שאלו בדואר ( שמס הכנסה מינה כשליח להגשת בקשה והם צריכים להנחות אותם לשאול כאלה דברים )