מי ילחם לעתיד לבוא, צה"ל המוכר לנו או המשיח?

שאלה:

ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'–הרי זה בחזקת שהוא משיח: אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל–הרי זה משיח בוודאי.

נשים לב שהרמב"ם אומר שהמשיח ילחם מלחמות ה' חשבתי לומר שתנאי זה הוא לא הכרחי היום לאותו אחד שראוי להיות המשיח בגלל שהיום יש לנו צבא שנלחם את מלחמותינו ועוד שלא מצינו שרבנים מסויימים כמו רבינו הקדוש ודניאל איש חמודות ואור החיים הקדוש ועוד רבנים רבים שהיו ראויים להיות המשיח שנלחמו מלחמות ה'

תשובה:

חידוש לא נכון!

בודאי התנאי הוא שהמשיח ילחם את מלחמות ה' והוא יכניע את אויבינו, הצבא יכולותיו מוגבלות מאוד כידוע לכל מי שמאזין לחדשות או קורא עיתון, ואוי לנו אם זה מה שיחשב ביאת המשיח… אפילו העפיפונים בעזה טורדים אותנו ואין לנו פתרון… הצבא עושה עבודת קודש, אבל סוג כזה של יכולות הוא עדיין גלות, תקרא בנביאים יהושע ועוד כיצד נראות מלחמות היהודים בזמן גאולה, עיין במעשה צבא סנחריב ועוד… ודאי שהאור החיים שהיה "ראוי" להיות משיח לא עשה מלחמות, כיון שעיין לא נעשה משיח בפועל. לא היינו ראויים. אדרבה בזמן שהצבא מנוהל על ידי משיח וחכמי התורה, מיט שירא מעבירות שבידו אינו נלחם! רק אברכים מופלגים בתורה ויראת שמים…

שנזכה לגאולה השלמה.