ביצים וחלב למה מותרים באכילה?

שאלה:

מאיפה אנחנו למדים שביצים מותר לאכול הרי כתוב שרק שעם זה מפריס פרסה שוסעה שסע ומעלה גרע מותר לאכול לפי מה שקראתי למה אנחנו אוכלים ביצים ושותים חלב ? זה נירא לי לא קדוש לבן אדם ואני אלרגי לחלב

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהעוף או הבהמה עצמם יש להם סימני טהרה, כל היוצא מהם מותר באכילה, כך אמרו בגמרא בבכורות "היוצא מן הטמא טמא, היוצא מן הטהור טהור".

כך שעם כל הכאב על כך שאתה אלרגי לחלב, זה לא סיבה לאסור אותו על כל עם ישראל…

ערב טוב.