בניה על רכוש משותף ויש מתנגד אחד שתיאורטית יכול לקבל את חלקו באשר השטח שלא בונים בו

שאלה:

אני גר בבנין בו 2 כניסות ותחת כניסה א יש חנות
אני מעוניין לבנות על הגג שצמודה לדירה שלי שבכניסה ב
כל השכנים מסכימים שאבנה למעט בעלים של חנות אחת ( לטענתו לא רוצה לאבד את זכויות הבניה)
לפי מה שראיתי הרב כתב שחייבים להתחשב גם בו מבחינה קנינית
השאלה היא שכיום שאני לא בונה על כל הגג שהרי קיים גג גם על כניסה א האם אני יכול להיעלם ממנו ולכשיבוא לתבוע אומר לו שהוא עדיין יכול לבנות על הגג השני

תשובה:

שלום וברכה,

כל הבניין נחשב לרכוש משותף לכולם, ולכן יש זכות תביעה גם לבעל החנות מהכניסה השנייה. ולכן עליכם לפנות לבי"ד לברר את זכויותיכם, כדי שתוכל לבנות מבלי לגרע מזכויותיו של אחד מבעלי הנכס.

בהצלחה.