בחירת בית דין מטעם הרבנות הראשית לישראל

שאלה:

האם התובע חברו לבית דין של הרבנות כאשר הנתבע רוצה ללכת לבית דין חרדי חשוב במו בד"צ העד"ח או הרב קרליץ והרבנות כופה לקבל הכרעה שלה גם ע"פ חוקי המדינה (גובה מזונות וכד') ,האם התובע נקרא מסור

תשובה:

שלום וברכה,

חס וחלילה לומר על בית דין של הרבנות שנקראים ערכאות. ברור שבמקום שיושבים דיינים תלמידי חכמים הכל נעשה לפי ההלכה. ברור שאם החוק יפריע להם הם ימנעו ידיהם מלדון, אבל לא יחייבו את הצדדים לפעול נגד ההלכה. ולכן זכותו של צד אחד לבחור בית דין של הרבנות, ולא בבית דין פרטי.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל הדין הוא שהולכים אחר הנתבע והרבנות מחייבת לקבל את הכרעת הבית דין שלה אם זהו רצון התובע וכן ברבנות דמי המזונות יותר גבוהים והרבה פעמים האשה רוצה לדון שם ולא בבית דין חרדי כי יודעת ששם תקבל יותר כסף למזונות

  2. בית הדין הרבני הוא ביה"ד תורני ואין לנו זכות לערער עליו. ישנם מעדיפים לכת לבתי דינים פרטיים, וזכותם בכך, אבל אין להוריד מערכם של אחרים.

  3. דין התורה הוא שהולכים אחר הנתבע ובמיוחד אם זה בעירו ודין זה אין מתקיים בבית דין רבני ואם הרבנות מחייב אותך לקבל את ההכרעה שלה כאשר הנתבע רוצה לדון בבית דין חרדי פרטי בעירו אז אין זה ע"פ התורה ואין בין זה לערכאות ולא כלום ועכ"פ היו צריכים לצייד את הנתבע בכתב סירוב נגד בתובע אם בית הדין של הרבנות אנוס ע"פ חוקי המדינה

  4. ראשית המושג ללכת אחר הנתבע הוא מנהג שהובא בפוסקים מקדם ולא דין. ולא ידוע לי שהרבנות מחייבים את הנתבע לבוא אליהם. יש לברר את התנהלותם, ולברר אצלם מה המקור למנהגם, אבל לא ניתן לשלול אותם מהמושג בית דין.