ספרים שפונו מהישיבה האם נעשו הפקר

שאלה:

שלום, השבת אבידה – לפני מספר שנים הייתי אחראי על האוצר ספרים בישיבתי, ומידי זמן שהיינו עושים סדר בספרים היו מוצאים ספרים להפקר לאחר שלא דרשו אותם, ספר אחד בזמנו נלקח על ידי ומצאתי אותו בביתי ויש על גביו שם, ניסיתי לאתר את האדם על ידי תוכנת אגרון וגם על ידי 144 או ספר טלפונים של ירושלים והסביבה ולא הצלחתי לאתר את האדם, מה לעשות עם הספר? מה רמת המאמץ ? האם אני שומר את הספר אצלי ? אודה על התשובה

תשובה:

שלום וברכה,

אם תלוי מודעה בישיבה שמכריזה שמי שלא ייקח את הספרים לאחר מועד הפינוי נעשים הספרים הפקר, או שידוע אצל בישיבה שמידי פעם מפנים את הספרים לאחר התראה, הרי הספרים הפקר, ואתה יכול לקחת את הספר לעצמך.

אם אין מודעה כזו בישיבה, הרי אתה שומר אבדה, והינך יכול לפדות את הספר בערכו, ולרשום את המחיר ואת שם בעל הספר במקום שמור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמה זמן צריכה המודעה להופיע? שהרי מי שאינו גר באיזור לא ראה מודעה זו…
    אולי תמיד צריך לחשוש שמא הבעלים לא שמע על הפרסום החדש שמפקירים ספרים שאין דורש…