לפרסם על מוכר שגונב דעת הבריות

שאלה:

ערב טוב,
שאלו אותי בנוגע לשנים שמוכרים אותו מוצר דרך אינטרנט. אחד מפרסם שעושה 50 אוחז הנחה ללקוחות, ולמעשה האנשים מתקשרים אליו ובכל מיני תירוצים שונים אינו עושה הנחה אבל כיון שהתקשרו אליו מצליח למכור להם. השני שואל אם מותר לו לפרסם שה50 אחוז הנחה הם שקר והינו רמאי?

תשובה:

שלום וברכה,

אותו מוכר שמפרסם הנחה ולא נותן לשום אדם נחשב לגונב דעת הבריות, ומותר להודיע על ערממותו. אמנם יש להתייעץ אם אדם שאינו נוגע בדבר כדי לוודא שאותו אדם רמאי.

בהצלחה.