הכפשות התקשורת על הציבור הדתי חרדי

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
לאחרונה פרסמו בחדשות תחקיר על כל האנשים שטסים לאומן בראש השנה
[ברסלבים וכל מיני מתלהבים וכדומה]
והראו איך שמשאירים את המטוסים מלאים זבל לאחר שכל המתפרעים טסו לקבר של הרבי
רציתי לשאול בדרך כלל יש תחקירים כאלה בטלויזיה שמביאים ביקורות לגבי כל מיני תופעות שקורות כמו אלה
האם יש בכך בעיה מבחינה של לשון הרע שבפועל זה גם חילול השם נוראי מה שנגרם
ודבר שני במצב שידוע על בעיה כללית בקבוצה מסויימת כזאת או אחרת שיש בקרב יהודים
או סטיגמות שנמצאות נכונות ואדם אומר אותם האם יש בכך לשון הרע?

בעיקרון היתי בקרב מספר אנשים שטסו לאומן ואמרו לי שפרסמו שזה דבר שגם קרא בשנה שעברה שאומרים שכל מיני חילונים שהלהיבו אותם טסו לאומן ומלכלכים את המקומות ואת המטוס ועשו חילול השם ואמרו שהדתיים האלה מפגרים,בהנחה שאמרתי לפחות שלרוב זה כאלה ערסים או כאלה בלי בסיס מזרימים אותם לטוס לאומן וזה בדרך כלל אנשים בלי בסיס שלא למדו על חילול השם שהזרימו אותם לטוס לאומן ולקרב של רבי נחמן זה בסדר?

תשובה:

אין ספק שהתקשורת מתוך רצון קבוע להכפיש כל מה שריח של דת נודף ממנו, נתפסים לגורמים שוליים של קבוצות מוחלשות של אנשים שמגיעים אף הם לאומן, ויוצרים מצג שוא משמיץ כביכול מדובר בתופעה כללית, והכל במטרה להשחיר את פני הציבור הדתי בארץ, דומה הדבר כאילו היינו אומרים שכל החילונים רוצחים ושודדים… זה חלק מהגלות לצערנו, ואשרינו שבתוך ליבם יודעים כולם שהציבור הדתי חרדי מורכב מאנשים עדינים עובדי ה' בעלי מטרה תכלית ויעוד בחיים, שהבין אדם לחברו היא נר לרגליו.

נעשה לאחרונה נסיון מאוד נחמד: אדם לקח שמונה ארנקים עם כסף שיש בהם פרטים מלאים של הבעלים וזרק אותם בשמונה מקומות הומי אדם בארץ, רק ארנק אחד חזר לבעליו! זה שהיה מושלך ברחוב רבי עקיבא בבני ברק… הדברים מדברים בעד עצמם.

אני מחזק את עצמי תמיד בדבר אחד, יש לדעת שהתקשורת אינה משקפת את דעת הקהל הכללית! אחוז נכבד מעם ישראל מכבד את התורה ולומדיה, ושמח להתחבר עם תלמידי חכמים.

שבוע טוב ומבורך.