שכר על עבודת מלצרות בשבת

שאלה:

שלום, הציעו לי לעבוד בשבת בתור מלצר בישיבה שלי (יש שכבה של ישיבה אחרת שמתארחת אצלינו שבת) תמורת כסף. האם זה מותר או שיש בזה איסור של עבודה בשבת? אני תימני אז אם יש שוני כולשהו בפסיקה אני מקווה שזה יעזור (אני הולך ע"פ הרמב"ם)

תשובה:

שלום רב אפשר רק על ידי הבלעת שכר, דהיינו אם תעבוד גם מעט לפני כניסת שבת או ביציאתה, ובתנאי שהשכר לא לפי שעות אלא לפי שכר גלובלי. מקורות: סי’ שו ס”ד ובמשנה ברורה ס”ק יח.