חשש גניזה בנייר טישיו

שאלה:

נייר טישיו ונייר טואלט,

בימינו תעשיית הנייר התפתחה מאוד ולמעשה חלק מהנייר היום הוא גם ממוחזר או חצי ממוחזר

כיצד עלינו להתייחס לעניין לחשש גניזה או שאריות של גניזה שעלולות להגיע לתאגידי המחזור בשוגג כמובן ומשם לתעשיית הנייר ,טישיו,טואל' וכו'

האם יש גוף כלשהוא שמשפקח על העניין?

ראיתי בעבר נייר טואלט הנקרא מולט עליו הכשר של העדה החרדית שאין בו חשש גניזה,
אבל אז עלתה לי השאלה מה אם שאר הניירות שאנו עושים בהם שימוש?

נתקלתי גם בנייר עליו רשום-ללא חשש גניזה-

אולם אין עליו הכשר,זה נראה לי כמו לכתוב כשר אבל בלי תעודה.

3.האם נייר המיוצר ממאה אחוז תאית,הוא כשר וללא חשש

אשמח למידע בנושא החשוב

תשובה:

שלום וברכה

מותר להשתמש בנייר טישיו ללא הכשר ואין צורך לחשוש שיש בו גניזה, הסיכוי לכך הוא קלוש מאוד, כיון שבדרך כלל בתי הדפוס שיש להם שאריות של ספרי קודש מעבירים אותם לגניזה ולא למיחזור, אבל תמיד ראוי לתמוך בשומרי שבת ושומרי גניזה כמו חברת שניב ועוד.

שבת שלום.